OVER ONS

Nelissen Steenfabrieken: natuurlijk, duurzaam bouwen!


Nelissen Steenfabrieken, fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen, is een gevestigde waarde in Limburg. De rijke geschiedenis van dit bedrijf begon 90 jaar geleden, toen Nelissen zich als lokaal familiebedrijf op de binnenlandse markt profileerde. Vandaag de dag heeft het bedrijf zich ontpopt tot een grote speler op de internationale markt met een omzet van 150 miljoen stenen.

Al 4 generaties lang biedt Nelissen Steenfabrieken gevelstenen van de hoogste kwaliteit.

Onder het motto “een steen voor elke stijl”, biedt Nelissen een uitgebreide waaier van gevelstenen voor elke stijl aan: klassieke, moderne, pastorij of eigentijdse woningen. Dit alles in 75 kleuren en 6 maten. De Nelissen gevelstenen zijn zowel geschikt voor traditioneel metselwerk als voor moderne technieken zoals het verlijmen of het vermetselen met dunbedmortel.Een ecologische aanpak voor de toekomst


Nelissen werkt met een 100% natuurlijk product: Löss. Dat is al een aardige stap in de goede richting. De klei wordt in onze eigen groeve ontgonnen. Daarna wordt ze via transportbanden naar de fabriekshallen vervoerd. Hier wordt de klei op ecologische wijze verwerkt. De klei vormt dus een belangrijk onderdeel van onze milieubesparende aanpak.

Waar vindt u die ecologische aanpak terug in het productieproces van Nelissen? Dat proces is eerder een recyclageproces. Niets gaat verloren! Hetzelfde geldt voor de levenscyclus van een gevelsteen. Klei wordt verwerkt tot gevelstenen. Die stenen worden verwerkt in woningen die minimaal 100 jaar blijven staan. Bovendien worden de bakstenen na afbraak terug gerecycleerd. Op die manier dienen ze als funderingsmateriaal.

Zo draagt Nelissen zijn steentje bij om ecologisch te bouwen aan een toekomst voor de volgende generaties.