donderdag 20 februari 2014

De Belg heeft nog een baksteen in zijn maag

Ik ga Bouwen deed een rondvraag op Batibouw bij de grote spelers in de baksteenmarkt over de populariteit van de baksteen als bouwmateriaal. Wat blijkt? De baksteen speelt nog steeds een belangrijke rol, maar niet noodzakelijk in de traditionele vorm.

De opkomst van houtskeletbouw en andere nieuwe manieren van bouwen zouden kunnen doen vermoeden dat de baksteen niet meer zo populair is als vroeger. Toch blijkt uit een rondvraag op Batibouw dat de baksteen nog steeds booming business is.

"Afgelopen jaar was het beste jaar qua verkoop sinds we bestaan", zegt Sven Daniëls van baksteenfabrikant Nelissen. Enerzijds heeft dat te maken met de weersomstandigheden; door de zachte winter kunnen aannemers blijven doorwerken en wordt er meer materiaal verkocht. Anderzijds is een groot deel van de verkoop ook bestemd voor export. Toch is hier in België de baksteen nog steeds heel populair. "Mensen leggen andere accenten en willen misschien een andere soort steen, maar de baksteen blijft nog steeds het populairste bouwproduct", zegt Daniëls.

Lees het volledige artikel op Knack.be